Fredag 23 June 2017 | VECKA 25 | KL
Dagens namn: Adolf, Alice
Now Onair
Hem » LERUMS GYMNASIUM » MÄGI MÖTER
mgi mter_beskuren

MÄGI MÖTER

Tobias Mägi går samhälle/journalistik årskurs 3 på Lerums Gymnasium. I intervjuserien ”Mägi möter” träffar Tobias unga talanger som brinner för sin idrott. Du hör honom i Gomorron Floda, varje torsdag vid 07.45.

Mägi möter Rasmus Karlsson, 17 år, en fotbollsspelare med drömmar större än sitt älskade Lerums IS.


Mägi möter Monika Arvidsson, 14 år, som kört gokart sedan hon bara var sex år gammal. Monikas dröm är att någon gång i framtiden få köra Formel 1 som den stora idolen Sebastian Vettel.


Mägi möter Viktor Karlsson, 28 år, ett löfte inom motorsporten enduro som går ut på att ta sig fram så fort som möjligt genom svår terräng. Viktor, som tävlar för klubben MA Lerum, slåss om topplaceringarna med Sveriges absoluta elit.


Mägi möter Lovisa Karlsson, en talangfull seglare som för några veckor sen vann ett SM-silver på Marstrand. Men SM är bara början, för Lovisa siktar högre än så. Tobias träffar Lovisa en tidig fredagsmorgon på Lerums Gymnasium. Samtalet kom att handla om drömmar, om hur det är att gå på ett seglargymnasium och vad som krävs för att man ska bli riktigt bra inom sin sport.


Mägi möter den unga tennistalangen Emma Shasteen, 11 år. Just nu är hon bäst i Sverige och har redan hunnit spela några bollar med Serena Williams, världens bästa kvinnliga tennisspelare. Men Emma har betydligt större ambitioner än så. När intervjun tar sin början så befinner sig Tobias på Emmas hemmaplan, Lerums Tennisklubb.