Fredag 23 June 2017 | VECKA 25 | KL
Dagens namn: Adolf, Alice
Now Onair
Hem » LERUMSHITTEN 2015
Vera1

LERUMSHITTEN 2015

GRATTIS VERA TORNBERG!!!


Runt 200 personer trotsade storm och Idol-final och tog sig till Dergårdsteatern fredagen den 4 december för att se Floda-tjejen Vera Tornberg med band vinna Lerumshitten 2015. Efter en hård och lång överläggning av en jury, som inte ens i slutändan var helt överens, fick fantastiska banden Wolves on Clouds och Known Diversion se sig besegrade. För Vera väntar nu en inspelning av vinnarlåten ”Vem är vem” i Global Musix Studio under guidning av studioproffs. Sedan skickas det inspelade materialet till Berlin där stjärnproducenten och Grammy-vinnaren Thomas Juth ska förvandla låten till en hit – en ”Lerumshit”.


Om LERUMSHITTEN

LERUMSHITTEN är musiktävlingen som hjälper ett ungt band eller en ung artist (15-25 år) inom Lerums kommun att nå sin fulla potential. Ett team bestående av proffs inom musikbranschen förädlar en låt till fulländning och öppnar dörrar som är nödvändiga för att låten ska ha en chans att nå en stor publik.

En jury bestående av professionella musiker, producenter och folk inom musikbranschen har valde ut fem bidrag de ansåg ha störst hitpotential, känsla och eget uttryck. Tre av bidragen tog sig till final tack vare en omröstning på Radio Flodas hemsida.

LERUMSHITTEN bad om mycket enkla inspelningar. När slaget är över förvandlas ett av bidragen till en låt med stor hitpotential.

Lyssna på finalbidragen här …
Vad vinner man?
Bandet/artisten som vinner Lerumshitten 2015 får spela in sin låt i en av norra Europas modernaste studior, Globalmusix Studio, under ledning av producenten Thomas Juth (flerfaldig Grammy-vinnare som har Elton John, Paul McCartney mfl på meritlistan) och teknikern Jalle Westergren. När låten är inspelad och producerad till fulländning kommer den att läggas upp och distribueras via iTunes, Spotify och diverse andra kanaler. Bandet/artisten kommer även att få hjälp med marknadsföring.

LERUMSHITTEN 2015 presenteras av Radio Floda 91,4 & Sparbanken Alingsås
i samarbete med www.globalmusix.com – Din musikportal på nätet &
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum

Stort tack till Erika Saar, Amanda Almius, alla band och artister som skickat in fina bidrag! Stort tack till dig som röstat.

Varje fredag fram till omröstningens slut fick de uttagna fem artisterna och banden gästa ”Gomorron Floda – hela Lerums morgonshow” för att presentera sig själva och sin musik. Lyssna genom att klicka på play-knapparna nedan.


Övriga inslag om LERUMSHITTEN i ”Gomorron Floda – hela Lerums morgonshow”
För mer information: [email protected]