Fredag 23 June 2017 | VECKA 25 | KL
Dagens namn: Adolf, Alice
Now Onair
Hem » VÅRA PROGRAM » MORGONSHOWEN » MÅNDAGSGÄSTEN
sgt-pepper-e1414074489777

MÅNDAGSGÄSTEN

På måndagarna vid 08.30 gästas Gomorron Floda av en intressant gäst. Det blir en intervjuer av det lite längre slaget. Måndagsgästen är antingen aktuell eller så har personen ifråga helt enkelt bara en spännande historia att berätta …

 

NIELS GORDON
I Sjövik bor det en kille vid namn Niklas Karlsson som pysslat med elektronisk musik under stora delar av sitt liv. Som musiker använder han pseudonymen Niels Gordon. Han är lite grann som en konstnär tycker jag och målar spännande och suggestiva ljudlandskap. Han är aktuell med sin första EP med instrumentalmusik vid namn ”Ohrnacht”. Det som är lite speciellt – och detta förstår den som pysslat lite med musik själv – är att Niels Gordon inte använder sig av en dator när han gör musiken, utan han spelar den på riktigt. (Gomorron Floda 01/02/2016)

 

TORBJÖRN OLSSON
Möt en nybliven Guldbagge-vinnare bosatt i Tollered. Torbjörn Olsson var nominerad i kategorin ”Bästa visuella effekter” för inte mindre än två filmer. ”En man som heter Ove” och ”LasseMajas detektivbyrå: Stella Nostra”. Det blev för den sistnämnda filmen han kammade hem priset tillsammans med några kollegor. Hör Torbjörn berätta om sin resa inom ett spännande yrke. (Gomorron Floda 01/02/2016)

 

HELENA ROSÉN ANDERSSON
Helena Rosén Andersson är ordförande för framgångsrika Lerums Konståkningsklubb. Lär känna klubben en smula via henne och hör om tjusningen med konståkning. (Gomorron Floda 25/01/2016)

 

JOHAN FALKLIND
Johan Falklind är en ung kille som drömmer om ett yrke inom film och tv. Och han har det i blodet skulle man kunna säga. Hans pappa är nämligen dokumentärfilmaren och tidningsmakaren Martin Falklind. Hör drivne Johan berätta sin historia på vägen mot sin vision. (Gomorron Floda 18/01/2016)

 

JOHAN HWATZ
Johan Hwatz är en ung skådespelare från Gråbo som tidigt hade siktet inställt på vad han ville bli. Han går fortfarande på scenskolan i Göteborg, men lyckas på något sätt med konststycket att arbeta samtidigt. Han har varit med i produktioner som Kristina från Duvemåla, tv-serien ”Bron” och även i Lerumsrevyn. Hör honom berätta om sin spännande och intensiva tillvaro. (Gomorron Floda 11/01/2016)

 

ANNA IHRÉN
Anna Ihrén är Sjövik-författaren som debuterade för något år sen med romanen ”Strandsittaren”. Boken kretsar kring Sjövik och Smögen och i centrum står polisen Dennis Wilhemsson. Nu är Anna aktuell med en ny bok i serien om Dennis och morden på Smögen vid namn ”Isfiskaren”. Hör Anna berätta om sitt nya verk och sitt författarskap. (Gomorron Floda 14/12/2015)

 

CHRISTIAN ZETTERBERG
Christian är en oerhört målmedveten filmskapare som både producerar och regisserar. Han ska göra film av författaren Catarina Söderquists ungdomsroman ”Isvaken” som handlar om ungdomar och droger och som utspelar sig i Lerum. Hör Christian berätta om sig själv och sitt filmskapande. (Gomorron Floda 07/12/2015)

 

MAURITZ TISTELÖ
Följ med flodabon Maurtiz Tistelö in i poesins magiska och ibland abstrakta värld. Han är just nu aktuell med diktsamlingen ”Fantasifoster”. Hör honom berätta om sig själv och hur han ser på skaldekonsten. (Gomorron Floda 23/11/2015)

 

ART NATION – ALEXANDER STRANDELL & JOHAN GUSTAVSSON
Alexander Strandell och Johan Gustavsson sjunger, respektive spelar gitarr, i det albumaktuella bandet Art Nation. Man bär på minst sagt stora drömmar för bandet. Hör killarna berätta om sig själva och sin musik. (Gomorron Floda 16/11/2015)

 

DAVID ANTHIN & NICLAS ERICSSON
David och Niclas är hjärnorna bakom Lerumsrevyn som i år fått titeln ”Tunneln – en episk berättelse om brödraskap”. Hör de berätta om årets revy och hur man gör för att följa upp den braksuccé som Lerumsrevyn 2015 blev. (Gomorron Floda 09/11/2015)

 

CATARINA SÖDERQUIST
Catarina Söderquist är en person som vågade följa sin dröm. Hon sa upp sig från sin trygga fasta tjänst som personaladministratör, flyttade till Lerum och blev det hon alltid drömt om – författare. Hon har skrivit en uppmärksammad bok vid namn ”Isvaken” som handlar om ungdomar och droger i Lerum. Hör Catarina berätta sin historia. (Gomorron Floda 02/11/2015)

 

SVEN KARLSSON
Sven Karlsson är entreprenören, eldsjälen och Nääs-profilen som egentligen är pensionär men som ändå inte kan låta bli att engagera sig i sin gamla snickerifabrik eller hästarna på Nääs. Hör hemkäre Sven berätta om sig själv, sina hjärtefrågor och de vägar som livet tagit honom med på. (Gomorron Floda 19/10/2015)

 

DAVID NORÉN
David Norén är pastor i Floda Missionskyrka. Hör honom berätta om hur han ser på sin roll som pastor och hur han fann sitt yrkesval när han egentligen hade tänkt sig göra något annat med sitt liv. (Gomorron Floda 12/10/2015)

 

ÅSA FÅNG
Åsa Fång, ursprungligen från Floda, är en folkkär artist känd från en uppsjö musikaler, filmer och underhållningsprogram. Hör Åsa berätta om sitt spännande yrkesval och vägen dit. (Gomorron Floda 05/10/2015)

 

LENNART PALM
Lennart Palm är musiker och Flodabo. Han har synts och hörts i mängder av sammanhang som t ex Bingolotto och Melodikrysset. Och så har han sitt eget musikkryss där han kuskar land och rike runt med sin orgel. (Gomorron Floda 28/09/2015)

 

JANNE JOHANSSON
Janne Johansson älskar att vara ute i naturen och samtidigt få sig ett litet äventyr i form av en skattjakt till livs. Därför passar den nya folkrörelsen ”geocashing” honom som hand i handske. Dessutom tar han med Gomorron Flodas programledare utanför Garveriet för att visa hur det går till på riktigt. (Gomorron Floda 21/09/2015)

 

JANNE HALLNOR & MONICA LAGERGREN
Janne Hallnor och Monica Lagergren älskar gammeldans och är medlemmar i gammeldansföreningen Snurrebocken som huserar Floda lada. Hör om deras passion för dansen och vad som krävs för att den ska kunna leva för evigt. (Gomorron Floda 14/09/2015)

 

GYLFI JONASSON
Ytterligare ett entreprenörsporträtt: Möt Gylfi Jonasson som lämnade sin lilla hemstad på Island för att ge sig ut på äventyr. Några år senare startade han en elfirma i Stenkullen: G Jonassons El. Hör Gylfis historia. (Gomorron Floda 07/09/2015)

 

MARTIN DALBLAD
Ett entreprenörsporträtt: Möt Martin Dalblad som gjorde sig ett namn inom kosttillskottsbranschen. Sen tog han en paus. Nu är han tillbaka tillsammans med sin pappa och sin bror. Hör Martin berätta sin spännande historia bland sportdrycker och proteinbars. (Gomorron Floda 31/08/2015)

 

TOMMI REKILÄ
MA Lerum är motorsportklubben som växer så det knakar. Hör Tommi Rekilä som är ansvarig för barnsektionen. (Gomorron Floda 24/08/2015)

 

TOVE BERGGREN
Hör barnboksförfattaren och skrivpedagogen Tove Berggren från Lerum i ett samtal om hennes författarskap och synen på skrivandet. (Gomorron Floda 17/08/2015)

 

MATTS JOHANSSON
Kaffenörden och caféägaren bakom da Matteo, Matts Johansson, öppnar tillsammans med några kollegor köttrestaurangen Jernbruket i Floda. (Gomorron Floda 10/08/2015)

 

ANNA LEYMAN & ÅSA JANSSON
Anna Leyman & Åsa Jansson ingår i teatergruppen Meeting Plays som bjuder Lerumsborna på en riktig kultursommar belägen vid ån vid Garveriet i Floda. (Gomorron Floda 22/06/2015)

 

MARKUS ERIKSSON
Markus Eriksson, projektledare på Peanuts Kommunikationsbyrå i Tollered, berättar om ett utmanande yrke där ingen dag är den andra lik. (Gomorron Floda 15/06/2015)

 

THOMAS FORSBERG
Hör proffsstatisten Thomas Forsberg, som medverkat i ett 60-tal svenska film- och tv-produktioner, berätta om livet framför kameran och bakom kulisserna. (Gomorron Floda 01/06/2015)

 

STAFFAN GUSTRIN
Hör Flodabon Staffan Gustrin, passionerad flugfiskare, berätta om öringsfiske och tjusningen med Säveån. (Gomorron Floda 25/05/2015)

 

KARI SVANLUND & BIRGITTA JOSEFSSON
Hör begravningsentreprenörerna Kari Svanlund och Brigitta Josefsson från Ceremonia i Lerum berätta om sitt spännande, ibland svåra, men samtidigt väldigt givande yrke. (Gomorron Floda 18/05/2015)

 

RAGNAR SKANÅKER
Den mångfaldige OS-medaljören, tillika ordföranden för Sveriges Vapenägares Förbund: Ragnar Skanåker, berättar om karriärens absoluta höjdpunkt. (Gomorron Floda 11/05/2015)

 

BILLY HELLSTEN
Konstnären och Flodabon Billy Hellsten berättar om sina 50 år i konstens tjänst. (Gomorron Floda 04/05/2015)

 

JANNE LUCAS PERSSON & BÖRJE HALLBERG
Musikerna Janne Lucas Persson och Börje Hallberg från The Cadillac Band kom till studion för att berätta sina gemensamma framgångar. (Gomorron Floda 20/04/2015)

 

HENRIK RIPA
Oppositionsrådet Henrik Ripa kom till studion – inte för att prata politik – utan för att berätta om sin kärlek till rollspel. (Gomorron Floda 13/04/2015)

 

MADELEINE PELLMANN
Madeleine driver en fairtrade-butik i Lerum tillsammans med sin man. Den omvälvande upplevelsen att ha överlevt tsunamin i Thailand 2004 gjorde att familjen valde att låta livet ta en ny väg. (Gomorron Floda 30/03/2015)

 

ELISABETH ÖDMAN ERIKSSON
Elisabeth som driver hotellet i Tollered tillsammans med sin man berättar om hur det kom sig att de började diva hotell samt utmaningarna som kommer med (Gomorron Floda 23/03/2015)

 

GUSTAV AHLQVIST
Köttbonden Gustav Ahlqvist berättar om sitt arbete (Gomorron Floda 16/03/2015)

 

CHRISTIAN ZETTERBERG
Christian Zetterberg en driven filmskapare berättar hur han kom in i filmens värld och om sin tuffa uppväxt (Gomorron Floda 23/02/2015)

 

MARTIN KARLSSON & MALIN LINNEROTH
Martin Karlsson och Malin Linneroth VD respektive redaktör på tidningen Skriva och de är båda dessutom Tolleredsbor (Gomorron Floda 16/02/2015)

 

MIKAEL JEDENBERG
Mikael Jedenberg är VD för Floda Torg. Berättar om sitt äventyr i Frankrike och Madagaskar och hur han gick från vara praktikant hos FN i Genève till att bli VD för Floda Torg. (Gomorron Floda 09/02/2015)

 

EVELYN JONS
Evelyn Jons är artisten och sångerskan som även producerar sina egna föreställningar. Hon har varit återkommande solist i flera fina sammanhang, bl.a. tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Bergen Filharmoniske Orkester. Hon har även spelat i ett gäng musikaler som ”Chess” och ”west Side Story”. Nu är hon aktuell med låten ”Saknaden”. (Gomorron Floda 02/02/2015)


 

SEBASTIAN HESS
Sebastian Hess är en kulturpersonlighet. Under tio års tid drev han nyligen återuppståndna skivbutiken Wonderland Records i centrala Lerum. Sebastian skriver musikrelaterade artiklar för olika nättidningar, samt är arrangör för festivalerna Electronic Summer och Electronic Winter. Den gemensamma nämnaren för mycket av det han gör är kärleken till den elektroniska musiken. (Gomorron Floda 26/01/2015)


 

JAN JÖRNMARK
Jan Jörnmark är en fotograf med försmak för övergivna platser. Han är även docent i ekonomisk historia. Jan är kritisk till politikernas framtidstankar vad gäller stadsplanering och infrastruktur för Göteborg och dess kranskommuner. Han delar även med sig av en traumatisk upplevelse förknippad med maträtten Janssons frestelse. (Gomorron Floda 19/01/2015)


 

ALEXANDRA HYLLERUD
Alexandra Hyllerud är artisten som gör musik och skriver böcker för barn med ett kristet tema. Just nu är hon aktuell med barnboken ”Busa med Ospon Sporre”. (Gomorron Floda 12/01/2015)


 

ANNA ÖSTLING
Anna Östling (fd Kjellberg) kommer från Lerum och älskar segling. Hon har ett matchracing-team som är uppkallat efter henne. I somras vann Team Anna VM och för ett tag sen blev det officiellt att de är nominerade till det finaste pris svenska idrottsmän kan vara nominerade till, Jerringpriset. (Gomorron Floda 15/12/2014)


 

ELIN BOARDY
Författaren och ungdomsbibliotekarien Elin Boardy vann nyligen tidningen Vi:s prestigefyllda litteraturpris för sin kritikerrosade bok ”Mary Jones historia”. (Gomorron Floda 08/12/2014)


 

ARIANA RAMHAGE
Konstnären och arkitekten Ariana Ramhage berättar om sin kärlek till västkustens karga landskap, resan till Sverige och det årliga julvernissaget. (Gomorron Floda 01/12/2014)


 

ULF DOHLSTEN & OLA HEDÉN
Skådespelarna Ulf Dohlsten och Ola Hedén ska ut på en Sverigeturné med sin hyllade tvåmansföreställning ”Alla heter Allan”, en pjäs om ensamhet och vikten av vänskap. (Gomorron Floda 24/11/2014)


 

DANIEL ELIASSON
Flodabon Daniel Eliasson är fotografen som förälskat sig i Street Photography, en genre där man förutsättningslöst ger sig ut med sin kamera och letar efter det perfekta ögonblicket. (Gomorron Floda 17/11/2014)


 

OSCAR RYDELIUS
Lerumskillen Oscar Rydelius är ljuddesigner för visuell media. Han är inblandad i ett spännande projekt inom dataspelsvärlden – Else Heartbreak – som med lite tur kan bli exakt hur stort som helst. (Gomorron Floda 10/11/2014)


 

GÖSTA JANSSON
Producenten, regissören, kulturpersonligheten och skådespelaren Gösta Jansson (känd från ”Stefan & Krister”) är i full fart med arbetet med den 28:e uppsättningen av kabarén på Lerums Gymnasium. (Gomorron Floda 03/11/2014)


 

STEFAN ODELBERG
Trollkarlen, underhållaren, komikern och mångsysslaren Stefan Odelberg berättar om sin kritikerrosade live-pratshow ”En Talk Talk Show” som rullar på Rondo i Göteborg under hösten. (Gomorron Floda 20/10/2014)


 

SVEN WESTERBERG
Författaren och Flodabon Sven Westerberg (medlem i Svenska Deckarakademien) berättar om sin nya bok ”Ovissheten”, sitt författarskap och karaktären Lennart Brasks comeback. (Gomorron Floda 13/10/2014)


 

SARA HJALMARSSON
Du kanske har koll på vad den gröna ekonomin handlar om – att vi ska vara så rädda om miljön som möjligt och tänka ekologiskt? Men vad går egentligen den blå ekonomin ut på? Måndagsgästen Sara Hjalmarsson som är koordinator för det svenska nätverket för Blue Economy förklarar. (Gomorron Floda 06/10/2014)


 

HANS TÖRNQVIST
Hans Törnqvist är inte bara bensinstationsägaren känd som ”Hasse-på-tappen”. Han är även ett Elvis Presley-fan i absolut världsklass. Hör Hasses fascinerande historia om äventyren hans kärlek till den höftrullande kungen av rock’n’roll har tagit med honom på. (Gomorron Floda 29/09/2014)


 

LENNART LAUENSTEIN
Lennart Lauenstein är buss- och taxichauffören som blev jurist och sedan gjorde karriär inom kommunen. Hör den nuvarande Garveriet-chefen berätta om framtidsplanerna för verksamheten på Garveriet och om sitt författarskap. (Gomorron Floda 22/09/2014)