Fredag 23 June 2017 | VECKA 25 | KL
Dagens namn: Adolf, Alice
Now Onair
Hem » VÅRA PROGRAM » MORGONSHOWEN » VECKANS BAND/ARTIST
DSC_0007

VECKANS BAND/ARTIST

Har du som artist eller ditt band på något sätt anknytning till Lerums kommun? Då kan ni bli ”Veckans Band/Artist”. Varje fredag vid 08.30 lyfter Gomorron Floda fram band och artister – lokala förmågor – oavsett genre och tidigare erfarenhet.

Skriv gärna några rader till [email protected] om du/ni blir sugna på att vara med.

JOHAN BJERKANDER

Möt Johan Bjerkander, imitatören som bland annat gör en fantastisk Ernst Kirschsteiger. Du kan ha sätt honom i humorserien Partaj på Kanal 5, i SVT:s uppesittarkväll med Lasse Kronér dagen innan julafton eller kanske framför allt i ungefär 10 roller i Lerumsrevyn. Hör Johan berätta om sitt lite annorlunda yrke. (Gomorron Floda 29/01/2016)

MATILDA LINDELL

Här är Matilda Lindell, en gång såpastjärna i Tre Kronor. Idag är hon en popartist med en karriär i USA som har både en ny singel och ett nytt album med eget material på gång. (Gomorron Floda 15/01/2016)

TOBIAS EDVARDSON

Möt artisten Tobias Edvardson – född och uppvuxen i Floda – som helst uppträder, sjunger och spelar för barn. Gärna under namnet Maximus. (Gomorron Floda 11/09/2015)

JUDITHS

Kom ihåg var ni hörde dem först! Judiths ska snart gå in i studion för att spela in sitt debutalbum. Möt frontfiguren Amanda Elsa Larsson. (Gomorron Floda 14/08/2015)

VOGON POETRY

Synthbandet Vogon Poetry förvaltar ett kulturarv. Nu är de aktuella med ett nytt album ”The Prefect Stories”. Hör hur det lät när Roger Tell och John Andersson gästade Radio Floda. (Gomorron Floda 14/08/2015)

GLENN UDÉHN

Popartisten från Lerum, Glenn Udéhn, är aktuell med nya singeln ”Det lyser över staden”. (Gomorron Floda 14/08/2015)

STREAPLERS

Streaplers bildades 1959 och släppte i våras sitt 56:e album. Hör sångaren och gitarristen Kenny Samuelsson berätta om bandet karriär och livet på vägarna som dansbandsmusiker. (Gomorron Floda 26/06/2015)

HAGALIDEN

Hagaliden, sjumanna-popbandet med de angelägna texterna, är aktuella med ett nytt album som fått titeln ”Inget är vårt”. Klicka på länken för att höra hur det lät det när gitarristen Tobias och basisten Martin gästade hela Lerums morgonshow. (Gomorron Floda 29/05/2015)

EBBA TINANDER & LINUS GRANBERG

Morgondagens stjärnor Ebba Tinander och Linus Granberg går musikestetprogrammet på Lerums gymnasium. De är tillsammans med sina klasskamrater aktuella med sitt slutprojekt ”Bring on the Night”, baserad på musik av The Police och Sting. (Gomorron Floda 24/04/2015)

JÖRGEN RED WESTMAN

Han bor i Floda, heter Jörgen Westman och firar 30 år som artist. Jörgen kommer ursprungligen från Kramfors och inledde sin karriär i powerpop-punkbandet Psychotic Youth. Idag så andas det mesta han gör 50-tals rock’n’roll och rockabilly. (Gomorron Floda 24/04/2015)

EVERGREY

Den svenska musikexporten Evergrey – vars sångare Tom Englund bor i Hedefors – gästade Gomorron Floda. Det blev ett öppenhjärtligt samtal om utelämnande texter och det tabubelagda samtalsämnet ”psykisk ohälsa”. (Gomorron Floda 17/04/2015)

THE ORDINARY SQUARE

Bandledaren Viktor Skokic åkte till Paris och kom hem med musik till ett helt album till sitt nya band The Ordinary Square. Hör honom och trummisen Fredrik Hamrå berätta om deras delikata jazz och kärleken till att spela musik som har ett visst tuggmotstånd. (Gomorron Floda 10/04/2015)

PER OLOF ELIASSON
Gomorron Floda 20-03-2015
Hobbymusikern Per Olof Eliasson tittade förbi Radio Floda och berättade om vad musiken har betytt för honom. (Gomorron Floda 20/03/2015)

FLAMINGOKVINTETTEN
Gomororn Floda 13-03-2015
Dennis Jarnebrink från Flamingokvintetten berättar om bandets gedigna historia och hur det är att vara ute på sin allra sista turné. (Gomorron Floda 13/03/2015)

CHUGGER
Gomorron Floda 06-03-2015v_1
David Pergament och Henrik Östlund från Göteborgs bandet Chugger berättar om sin kommande Europa-turné och skillnaderna mellan att turnera i Sverige och just Europa. (Gomorron Floda 06/03/2015)

VERA TORNBERG
Vera Tornberg
Vera Tornberg är singer-songwritern från Floda som efter gymnasiet drog till Ekerö och är nu aktuell med en egen skiva och releasefest på Valand den 14:e mars. (Gomorron Floda 27/02/2015)

Mats Stålsjö från LOTHLORIEN

Mats Stålsjö från bandet Lothlorien berättar om vart bandets aningen udda namn kommer ifrån och om den kommande spelningen på MX Rockbar i Alingsås. (Gomorron Floda 20/02/2015)

ROLF NORLING från LOS DESPERADOS

Rolf Norling från sydstatsrockande Los Desperados berättar om den kommande spelningen på Stationen i Norsesund Det bjuds även på en live inspelning av 13 Stars live från Vikings MC. (Gomorron Floda 13/02/2015)

GUNNAR KÄLLSTRÖM & OLA AURELL

Gunnar Källström berättar om ”En ljuvlig kväll” där han tillsammans med komikern och Tolleredssonen Ola Aurell. Blandar både bondkomik och anekdoter från sin uppväxt. (Gomorron Floda 09/02/2015)

OLOF SKOOG KVARTETT

Olof Skoog är en internationellt erkänd jazzmusiker från Floda som är kapellmästare för sin egen kvartett. Hör honom berätta om kärleken till jazzen och det nya kritikerrosade albumet ”Herr Svensson och den diaboliska hambon”. (Gomorron Floda 30/01/2015)


STEGET

Matilda Sjöström utgör tillsammans med Nils Dahl Steget. Bandet, som spelar en slags vemodig musik med mycket piano och självutlämnande texter, har slagit in dörren till mångas hjärtan. Matilda berättar om sitt musikintresse, Steget och sitt kluvna förhållande till Gråbo. (Gomorron Floda 23/01/2015)


ELLA SÄTRADAHL

Floda-tjejen Ella Sätradahl är 11 år och sjunger så ofta hon kan. Ella går på Hästhagenskolan. Mats Brage är fritidsledare på samma skola. Han är även musiker och låtskrivare. Tillsammans har de ett spännande musikprojekt som mynnat ut i poplåten ”Hey You”. (Gomorron Floda 16/01/2015)


LASSE GULLBRANDSON

Flodabon Lasse Gullbrandson är visartisten som manifesterat sin kärlek till hemorten genom att fästa den på skivan ”Visan om Sävelången”. (Gomorron Floda 19/12/2014)


THE TERRORHAWKS

Snart albumaktuella hårdrocksbandet The Terrorhawks har sitt högkvarter i Stenkullen, trots att hälften av medlemmarna kommer från Nya Zeeland. Det är också i Stenkullen som The Terrorhawks planer på hur de ska lägga Europa för sina fötter smids … (Gomorron Floda 12/12/2014)


GLENN UDÉHN

Glenn Udéhn är Lerumskillen som lade fotbollsdrömmarna på hyllan för att fullt ut satsa på musiken. Just nu är han aktuell med debutplattan ”Lilla London brinner”. (Gomorron Floda 05/12/2014)


THEO BERNDT

Theo Berndt är ett hittigt popband med rötterna i Lerum. Bandet – som fortfarande ligger något under radarn här i Sverige – är redan hyllade popstjärnor i Japan. (Gomorron Floda 28/11/2014)


 

VOGON POETRY

Vogon Poetry är synthpop-bandet från Lerum som på ett förnämligt sätt förvaltar arvet från 80-talet. (Gomorron Floda 21/11/2014)


 

LARSA DAHLÉN

Larsa Dahlén är en visrockartist från Lerum som drömmer om att skriva den perfekta hitlåten. (Gomorron Floda 14/11/2014)


 

MARCUS LUNDBERG

Marcus Lundberg är en singer-songwriter/multiinstrumentalist från Alingsås som släppte sin debutplatta ”Human” i våras. (Gomorron Floda 07/11/2014)


 

LONGKALSONG
LongKalsong
LongKalsong är en duo från Göteborg vars främsta mål är att underhålla barn. Men även om de kommer från Göteborg så är kopplingen till Lerum tydlig. Vad sägs om att ett av deras paradnummer heter ”En groda från Floda” och att de släppt en DVD som heter ”Live i Lerum”? Hör Marcus Sigvardsson berätta om varför barn är världens bästa publik. (Gomorron Floda 24/10/2014)


 

GUNNAR KÄLLSTRÖM OCH DE PRAKTISKA HUSGERÅDEN
Gunnar Källström är idag en erkänd kritikerrosad visartist bosatt i Tollered. Han har ett flertal album och turnéer bakom sig. Hör Gunnar berätta om sin allra första spelning som ung Bellman-tolkare som slutade i totalt fiasko. (Gomorron Floda 17/10/2014)


 

FILIP

Filip Bergqvist är den unge Lerumskillen som redan hunnit släppa ett par singlar och har ett samarbetat med den välrenommerade producenten FunkE. Han har dessutom vågat sig på att tolka den smäktande 80-talsklassikern ”Forever Young”. (Gomorron Floda 10/10/2014)


 

LIVING OUR DREAMS
Killarna i Living Our Drems
Möt de unga Gråbo-killarna i Living Our Dreams – Lekstorpsskolans egna rockstjärnor. Hör bandet berätta om sina storslagna framtidsplaner. Inget ska stoppa dem från att leva ut sina drömmar. (Gomorron Floda 03/10/2014)